مقالات

چگونه کد QR بسازیم و از آن استفاده کنیم

امروزه با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از بارکد به وجود آمده به اسم QR کد ، که در امر تبلیغات و معرفی محصول ، کار را به شدت آسان کرده. سرعت رشد این فن آوری به قدری زیاد است که امروزه در اکثر جاها از قبیل سایت ، روی محصولات ، علامت تجاری ، بیلبوردها و … مشاهده میکنید. ما در ادامه شما را بیشتر با آن آشنا می کنیم و به شما آموزش می دهیم که چگونه کد QR بسازیم.

شما می توانید بعد از ساخت QR کد خود ، برای چاپ بر روی لیبل و تیشرت و … با چاپ نقش پردازان آسیا که یکی از قدیمی ترین ها در این عرصه می باشد تماس بگیرید تا کار خود را با قیمتی مناسب و در تیراژ مد نظر شما با کیفیتی عالی و در اسرع وقت تحویل بگیرید.

QR کد چیست؟

QR مخفف شده کدهای واکنش سریع می باشد (    Quick Response ) که مربعی شکل و دو بعدی هستند. از نقطه های سیاه رنگ مربعی شکلی ساخته میشوند که بر روی زمینه سفید قرار میگیرند و در خود داده های نهفته زیادی را قرار میدهند که می توانند شامل آدرس ، تلفن ، اطلاعات کارت ویزیت ، نشانی سایت و … باشند.

اگر کد QR دارای نشانی خاص اینترنتی باشد پس از اسکن ، سایت مورد نظر باز می شود و قابل رویت است.

نحوی اسکن کیو آر کد

برای اسکن این کد ها باید از پوینده های کیو آر یا تلفن های همراه هوشمند استفاده کرد.

امروزه اکثر موبایل ها هوشمند می باشند و با دانلود برنامه های کیو آر کد خوان که بیشترشان رایگان هستند و نصب آسان آنها ، به راحتی میتوانید کیو آر کد ها را اسکن کنید.

برای سیستم عامل اندروید در برنامه Google play جست و جو کنید یا برنامه کاربردی Barcode Scanner را نصب کنید.

برای گوشی های آیفون که سیستم عامل آنها ios می باشد برنامه های زیادی وجود دارد که یکی از محبوب ترین آنها RedLaser می باشد.

برای درک بهتر کیو آر کد میتوانید QR کد چاپ نقش پردازان آسیا را اسکن کنید.

چگونه QR کد بسازیم  اگر قصد چاپ QRکد دارید با ما تماس بگیرید.

هدف اصلی از ساخت کدهای QR عمل کرد بهترشان نسبت به بارکدهای میله ای می باشد و به عنوان نسل جدیدی از بارکد های میله ای شناخته شده اند که در ذیل به بررسی تفاوت این دو می پردازیم.

تفاوت QR کد با بارکد میله ای

  1. 1. شکل ظاهری : بارکدها مجموعه ای از خطوط عمودی هستند که اطلاعات را به صورت میله ای شکل ذخیره می کنند ولی QR کدها به صورت مربعی شکل و دو بعدی هستند.
  2. حجم ذخیره اطلاعات : بارکد میله ای متوانند تا 30عدد اطلاعات را در خود ذخیره کند ولی QR کد می توانند اطلاعات را تا 7089 عدد در خود ذخیره کنند و نمایش دهند.
  3. قدرت لینک دهی : به دلیل ذخیره حجم زیادی اطلاعات در QR کد ، امکان لینک دهی به صفحات وب سایت ، فیس بوک ، توییتر و … وجود دارد که این امر در بارکد امکان پذیر نیست.
  4. سرعت : سرعت پردازش اطلاعات در QR کد چندین برابر بارکد میله ای است و این امر در کیو آر کد بسیار سریع صورت میگیرد.

کاربرد های QR کد و مقایسه آن با بارکد میله ای

  1. QR کد ها قابلیت رهگیری ضعیف تری نسبت به بارکدهای میله ای دارند به همین دلیل برای انبارگردانی و مسائل مربوط به امور انبار و … توصیه نمیشود.
  2. به دلیل قابلیت ذخیره بیشتر اطلاعات و پردازش سریع QR کد ها ، آن ها در حوزه تبلیغات کاربردی تر عمل میکنند و این صنعت را با قابلیت های خود متحول کردند.
  3. برای احراز هویت و اتصال بین تلفن همراه با کامپیوتر و یا دو گوشی با هم می توان از QR کد استفاده کرد که این قابلیت در بارکدها وجود ندارد.

نکته: برای استفاده از این کاربرد در بعضی از برنامه های گوشی مانند whatsapp ، share it و… اسکن QR کد تعریف شده و نیاز به نصب برنامه کیو آر کد خوان ندارد.

چگونه کد QR بسازیم و از آن استفاده کنیم؟

شما می توانید برای ساختن QR کد اختصاصی خود به سایت های موجود مراجعه کنید که اکثر آن ها رایگان می باشند و ما در ادامه بعضی از آنها را به شما معرفی میکنیم.

Kaywa: به کمک این سایت میتوانید به صورت رایگان QR کد خود را که می تواند شامل URL (آدرس وب سایت  خاص شما) ، نشانی ، شماره تماس و… باشد را بسازید.

بخشی از خدمات این سایت به صورت پولی می باشد مثالا برای ساخت QR کد دینامیک باید از این بخش ها استفاده کنید.

QRStuff: یکی از جامع ترین منابع رایگان ساخت QR کد می باشد که می توانید به کمک آن نوزده مدل از محتوا های مختلف را برای QR کد خود بسازید.

در ضمن این سایت قابلیت این را دارد که QR کد خود را با سلیقه ، فرمت و رنگ دلخواه خود بسازید.

ساختن QR کد کار دشواری نیست و شما با مراجعه به سایت های مرتبط و راهنمای موجود در آن ها به راحتی قادر به ساخت QR کدهای خود می باشید ولی نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که ، به دلیل ساختار ساده این کد ها امکان نفوذپذیری به آن ها ساده است و بعضی از کلاهبرداران از این امر برای ساختن کد های مخرب خود سو استفاده می کنند.

شما با اسکن QR کد های نامعتبر ممکن است به صفحه ای در وب سایت ورود کنید که شامل مخاطراتی برای شما شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *