طبق بررسی های انجام شده در سال 2015 ، ارزش مادی چاپ دیجیتال 9/13 درصد از کل صنعت چاپ و بسته بندی بوده است اما این تنها 5/2 درصد از حجم کل کارهای چاپی در جهان است که میزان نا چیزی است اما اما باید توجه داشت که این مقدار هر روز در حال افزایش است و ما در بسیاری از بخش های چاپ شاهد جایگزینی چاپ دیجیتال به جای آنالوگ و افست هستیم .
با توجه به رصد روند توسعه پیش بینی می شود که در سال 2020 ، چاپ دیجیتال 4/17 درصد ارزش مادی و حداقل 4/3 درصد از کل حجم چاپ را به خود اختصاص خواهد داد. دیجیتال به سرعت در حال رشد است چرا که مزایایی را در اختیار شما می گذارد که چاپ افست نمی تواند ارائه دهد.
اطلاعات نشان می دهند که چاپگرهای دیجیتال در دهه 70 میلادی پا به عرصه وجود گذاشتند و در همان ابتدا ما چاپ دیجیتال را به عنوان چاپگرهای رنگی شناختیم. چاپگرهای رنگی دیجیتالی اولیه به خاطر قیمت پایین نسبت به همتایان دیگر و هزینه های کم نگهداری ، اجرای پرسرعت و انجام آسان و ارزان تیراژهای پایین ، توسط کاربران بازار آن زمان ، مورد توجه قرار گرفت. همانطور که شرکت های بیشتری به تکنولوژی دیجیتال رو می آورند ، رفته رفته برنامه های کاربردی جدید و تسهیل کننده به بازار آمدند و در کنار آن مدل های تجاری برای چاپ بر اساس تقاضا مطرح شدند.
کتاب های کم تیراژ برای چاپ به چاپگرهای جوهرافشان سپرده شدند که در آن پرینترها تکنولوژی دیجیتال جایگزین آنالوگ شده بود. در این بین کتاب هایی با محوریت عکس رخنمون شدند و بازار عکاسی آنی هم رونق گرفت و به این ترتیب استفاده از چاپ دیجیتال بیشتر شد و بازار جدیدی برای این نوع چاپگرها به وجود آمد. با همه گیری اینترنت بحث سفارشات آنلاین پیش آمد و چاپگرهای دیجیتال از اولین انتخاب های کاربران این حوزه قرار گرفت و این اتفاق باعث رشد چند میلیارد دلاری بازار چاپ دیجیتال شد.
براساس مطالعات پژوهشکده اسمیترز پایرا در مورد بازار و آینده چاپ دیجیتال ( در مقابل چاپ افست ) در سال 2020 میلادی، سه عامل کلیدی آینده بازار چاپ و وضعیت چاپ دیجیتال و افست در آن را برای آینده تعیین می کنند. این سه عامل عبارتند از مباحث اقتصادی ، برنامه های کاربردی و مدل های تجاری بازار که در ادامه به اختصار به آنها اشاره خواهد شد.
اقتصاد
تکنولوژی های چاپ برای فرآیندهای افست در حال توسعه است ، اما عمده پیشرفت ها در چاپ دیجیتال و به ویژه جوهرافشان انجام می شود. سرمایه گذاری های عمده این بخش از تحقیق و توسعه در سر فصل های چاپ جوهرافشان هم ، صرف کارهای نهایی و به زعمی فرآیندهای پس از چاپ اینگونه پرینترها می شود. در این باره تحولات قابل توجهی در زمینه فعال کردن تکنولوژی گردش کار به چشم می خورد که باز در آن اکثر فرآیندها متوجه به بخش کاغذ و مباحثی چون نشستن جوهر بر روی کاغذ و گسترش طیف گرماژهای مختلف برای استفاده در چاپ دیجیتال می شود.
تحقیقات زیادی به منظور بهبود کیفیت چاپگرهای جوهر افشان که مرکب های آنها عمدتا پایه آب هستند صورت گرفته است که باعث توسعه این بخش و ایجاد تحولاتی موفق در بحث کاهش هزینه های چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست شده است. به طور کلی در بازار چاپ جهانی تقاطع اقتصادی یا تلاقی اقتصادی افزایش می یابد و این امر باعث می شود که تکنولوژی دیجبتالی جایگزین تکنولوژی های پیشین در بخش های لیتو ، فلکسوو گرانول شود. اسمیترز پایرا یک مدل هزینه ای را برای چاپ دیجیتال و افست مطرح می کند که در آن هزینه های واقعی تولید برای هر دو نوع چاپ ( چاپ دیجیتال و افست ) محاسبه می شود. هزینه های استهلاک ، تامین و نگهداری ، تغییر شکل ، نرخ کار ، انرژی و زمان آماده سازی دستگاه برای کار ، نصب و راه اندازی ، هدر رفتن مواد ( محاسبه ی باطله های کار در هر دو نوع چاپ ) ، سرعت چاپ ، قیمت مرکب ها و میزان مصرف از شاخص هایی هستند که در این الگو واره به چشم می خورند.